Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Norrgaveln

2 kommentarer

Japp, en Haki-ställning kom upp i helgen mellan regnskurarna. En begagnad ställning som köptes av Halvan för det är en bra-att-ha-grej för byggnadsvårdare påstår han. Kanske det kanske. Efter att ha sett hur bra en bred Haki-ställning fungerade då vi fick hjälp med byte till taktegel i fjol, var valet av ställningstyp lätt. Det fanns oseriösa säljare på nätet men till sist hamnade Halvan rätt och ställningen levererades i fredags.

Nu är det bara att köra igång med panelbyte på just norrgaveln, men bara där. Etthundra år gammal enkelfasspont byts till några år gammal enkelfasspont som legat på lager i logen för torkning i väntan på fasadjobb. Vi köpte ett lager då vi hittade rätt bredd, rätt profilering och bra pris.  Ny vindpapp ska också på plats.

Fasadjobbet ska göras på fritiden. Kanske får vi hjälp av någon kompis. Efter att gaveln är klar kan vi fortsätta med salen. Vi stötte ju på patrull med salsrenoveringen strax före semestern. MrsUniversum känner sej aningens trött vid tanke på allt detta. Men så icke Halvan – vilken man man har!!! I sommar har han verkligen varit en klippa då vi har arbetat med ett annat byggnadsvårdsprojekt på annat håll. Utöver detta så klantade jag mej och skar ett DJUPT sår i högertummen då jag brynte den vassa lien på semestern – då blev han även ansvarig för diskning tills såret läkt.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

2 tankar om “Norrgaveln

  1. En byggnadställning är guld värd. Allt blir så mycket lättare om du kan stå bra och slipper hänga på en stege

    Gilla

    • Ja, du har samma åsikt som Halvan. Och som jag. Mitt alternativ var dock att hyra en ställning just för gaveljobbet :-) Men när logen ska åtgärdas finns redan ställning. Förnuftigt så det förslår.

      Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.