Skärså fiskeläge

På väg hem från en semestertripp, där vi bland annat var med på en bra lieslåtterkurs, passerade vi den sommarrestaurang vi nästan alltid stannar vid då är i krokarna – Albertina.   Någon vägkrog är det inte för restaurangen ligger för långt från E4. Vi fick den rekommenderad för många år sedan då vi besökte  Trönö gamla kyrka.


Skärså fiskeläge öppnar sig efter en milatur på en krokig väg.

.

Man kan komma sjövägen också. Här finns en gästhamn. Vänta bara, någon gång kommer vi seglande hit.

Här finns byggnader av olika bevarandegrad. Helheten är genuin.

.

.

Albertina, restaurangen, ligger i det före detta konservfabriken från 1920-talet. Stämningen är chosefri och ganska olik västkustens fiskelägen.

Jag slog till med en tallrik med pepparlax, inkokt lax, bräckt gravad lax med skärgårdssås och västerbottencreme.  Till detta en stor skål nykokt och oskalad potatis samt nästan obegränsat med hårt bröd och smör. Filibabba!

Även kollektivtrafiken når hit ut. Närmsta stad är Söderhamn som ligger strax söder om Skärså. Ladlandskapet i Norrala ska man se till att titta på då man ändå finns i trakten.

Sen tog vi Tidernas väg söderut.
Längs den finns många sevärdheter men vägen i sig är skön att köra med med doseringar och kurvor, vacker skog och emellanåt trevlig bygder. Mestadels landsbygdsbebyggelse och emellanåt en och annan herrgård.

.

2 reaktioner till “Skärså fiskeläge

  1. Skärså har jag inte varit men hört talas om då jag kommer från Gävle :).. Tidernas väg är inte helt fel den heller :).. kanske är det Gysinge Bruk den sista bilden? For förbi där häromdagen när jag skulle till Österfärnebo för att hälsa på en person :)..
    Läser fortfarande din blogg men kommenterar inte så ofta som jag skulle vilja *L* det var arbetsammare att bli sambo än jag trodde ;)))..

    Egge

    Gilla

    1. Jodå Egge, det är en byggnad i Gysinge som skymtar på Tidernas väg- bilden. Och Skärså finns ju kvar – skönt att ha en trevlighet kvar på att-besöka-listan.
      Va trevligt med samboliv – trots att en del saker blir arbetsammare blir annat så mycket enklare :-) Men det kan ta tid att vänja sig…

      Gilla

Kommentarer är stängda.