Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Skön utsikt

6 kommentarer

Det här ser man om man sitter på vårt utedass med öppen dörr.

Fast lika ofta är det ett korsord man blickar ner på :-)

Fram till 1997 var detta enda avträdet på gården. Ett vardagligt utrymme som många besökare rynkade på näsan åt. Jodå.
Men dasset är bra. Med urinseparering får man den viktigaste ingrediensen till ”guldvatten” – 1 del urin blandas med 9 delar vatten som blir näring till växterna. Inte alls dumt med detta kretslopp :-)

Idag är ett eget utedass lyx!!!

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

6 thoughts on “Skön utsikt

 1. Ja utedass är verkligen lyx, vi har också trevlig utsikt från vårt ena, Det andra ser man lilla huset från och det är väl också trevligt men där kan man dessutom få sällskap eftersom där finns två hål. Våra har stått oanvända i många år och är itne så angenäma att använda för tillfälletm ne tids nog ska de få en uppfräschning. Jag som är uppväxt med dass på gården (toa inne också men på sommaren hade vi ont om vatten och använde ofta dasset för att spara) tycker det är trevligt men Mats förstår inte alls det där.

  Gilla

 2. Vårt utedass har fått nytt tegeltak i sommar men behöver en invändig upprustning också. De två hålen har inte använts på länge men fungerar som en nödlösning ;-). Vår utsikt är betydligt mer begränsad men därmed också insikten om man har dörren öppen. Kan vara skönt om det kommer oväntade besökare…

  Gilla

 3. Vi har enbart utedass i vårt torp och sitter oftast med dörren öppen. Vi har dock funderat på en replösning för att snabbt kunna stänga den om det kommer någon. ;)
  Det här med folks rädsla för att gå på utedass stöter vi på rätt ofta. Vi har haft besökare som hellre hållit sig tills de kommer hem än att sätta sig på dasset! Och det trots att vårt är nybyggt med urinseparering. Ja ja, jag säger då det!
  /Stina

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s