Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Värt både resan och målet

Lämna en kommentar

En arbetsresa till Uppland gick av stapeln i måndags. En intressant fornlämning besöktes där arbete pågår. På hemvägen körde jag och arbetskompisen småvägar. Man kan inte ha det bättre. Både målet och resan var värt allt.

Här var det så fantastiskt lysande grönska på trädtopparna då solen lyser på den ganska nya grönskan och åskregnmoln tornar upp där bakom. Grönskan bildar tak över den slingrande grusvägen. Det här bland det bästa jag vet – sådana här gamla vägar som följer landskapet, inte skär tvärs igenom det som ett sår. Vi stannade för att fotografera ett ögonblick.

Längs många gamla vägar finns kulturminnen. Här en väghållningssten som markerar att detta var gränsen för byn Kroksbo att hålla vägen farbar sommar som vinter.  På sidan om vägen reser sig granskogen vacker och tät. Inget kalhygge här inte.

Sen startade ett häftig åskregn fram till närmaste järnvägsstation där K.  klev av och jag fortsatte hemåt på egen hand. En härlig dag. På fredag blir det en resa dit igen. Den ser jag fram emot.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.