Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Grann

6 kommentarer

Bara snyggast på fönsterbrädan just nu!

Jag gillar verklighetens pelargon och jag gillar fotot också. Trots att skärpedjupet inte når till ståndarna och pistillerna. Sen jag köpte ny kamera är det inte lika lätt att blogga för fotografierna blir oftast eländiga. Suddiga och mörka. Och tunga så in i vassen då det inte går att i kameran ändra till lägre upplösning. Nä, jag är inte riktigt nöjd med min nya kamera. Än. Före den digitala teknikens tid hade jag en Nikon FE med två objektiv, ett zoom 36-72 och ett svagt tele på 135 mm var det.  Hade tänkt köpa en digital systemkamera. Nu blev det en hybridkamera som min kollega lovprisade. Men jag saknar en sökare hur mycket som helst. Jag vill skapa bilden i kameran för att slippa efterbehandla den. Jag ser inte på skärmen var skärpan ligger.  Och att lägga ner oceaner av tid för ett fotos skull är inte min melodi. Aaarghh, så frustrerande.

.

.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

6 tankar om “Grann

 1. Vilken kamera ar det du anvander? Bilderna ar bra tycker jag. Jag forseslar att du lar dig programmera kameran for ”bloggoptimerarde” bilder sa kan du ta enkelt byta installningar till bilder med lagre upplosning. I ovrigt ar det bara att bita i det sura (eller sota! om man gillar kameror) applet och lara sig installnignarna pa den nya kameran. De allra flesta nyare digitalkameror har installningar for bildkvalitet. Kanske inte bloggvanliga 800×600 pa studs men nara pa… (^-^) Sjalv bloggar jag med min Nikon D3s, vilket narmast far raknas som att jaga mygg med en eldkastare, men sa har min blogg en annan inriktning…

  Gilla

  • En Sony Nex 5N blev det efter funderande i månader.
   Ja, jag måste väl lära mig om programmering (om möjligheten finns i kameran) och inställningar förstås men där har jag läst på ganska ordentligt tycker jag. I öppningsläge ställer den sig alltid i defokus-läge vilket gör att skärpedjupet är litet. Jag ändrar till större skärpedjup men inställningen återgår förstås till ursprungsläget då kameran slås av. Och jag har inte progressiva glasögon så det är svårt att se på skärmen var skärpan hamnar om jag tar närbilder. Nya glasögon kanske behövs ;-) Att kameran är lätt är för mej i alla fall ett stort plus.

   Gilla

   • Ja utan glasogon kan det bli tungt att fa bra bilder tror jag! Du skriver inte villken lins du har pa kameran men jag antar att det ar en 16mm f2.8. Kameran har olika programforinstallningar du kan valja beroende pa vilken sorts bild du vill ta, men som du skriver brukar den valja den mest ljusstarka installningen nar motivet ar morkt. Da far du automatiskt kortare skarpedjup ju narmare objektet du vill ha i fokus ar. Allt det dar kan du losa om du lar dig hur kameran fungerar. Det finns inga enkla kameror nufortiden! (^-^;) Det ar en mycket bra kamera dock.

    Gilla

 2. De mange-mange indstillingsmuligheder på nutidens elektroniske kameraer gør, at man skal bruge uendelig meget tid på at lære dem at kende
  – og man ved aldrig, om der er noget galt med elektronikken (softwaren), eller om det er én selv, der er ved at blive for gammel… :-)

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.