Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Nu är våren verkligen här

6 kommentarer

Eterneller på rad ovanför köksdörrens foder.

Det här såg jag en gång i en hembygdsgård jag arbetade med.  Den gamle mannen som hade varit den siste boende i huset, hade samlat på majblommor som han stuckit fast ovanpå köksdörrens foder. MrsUniversum tyckte om det hon såg och genomför den nu i sitt eget kök. Jag köper numera alltid en extra att placera i köket. 2012 års blomma syns längst till höger.  Majblomman som idé tycker jag om. Minns när jag som liten gick runt och sålde de här eternellerna.  Så stor jag kände mej :-)

De första majblommorna såldes 1907 i Göteborg, faktiskt blev så många som 139.000 sålda då. Insamlingen skedde då till hjälp för barn med tuberkulos.

Nu är våren här på riktigt!

.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

6 tankar om “Nu är våren verkligen här

 1. Vilken rolig idé! Fint blir det också!

  Gilla

 2. Minns att min mormor stack in Majblommorna vid spegelramen :) Jag är glag att se att de ännu ser likadana ut…ifjol sålde barnen här en pins i metall, och fast jag inte samlat tidigare års blommor, var jag lite besviken på pinsen…
  Jag har nu läst tllbaka till början av april på din intressanta blogg. Och tittat på dina vackra bilder…av dukrullar och allt möjligt! Men nu måste jag sova :)
  Kram, Ann-Mari

  Gilla

 3. Mamma har en tavla med ett hus vid en sjö som gammelmormor broderat, där bredvid grusgången på tavlan finns nästan varje majblomma sedan 1962!

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.