Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Någonstans i Sverige

5 kommentarer

Det är härligt att köra genom landskapen nu när löven ännu inte slagit ut och man ser långt och bra. I lördags passerade jag den här gården. Jag har kört förbi här förr och förtjusts, men nu först stannade jag för att ta ett foto.  En klunga med faluröda byggnader någonstans i Sörmland. Alla med tegeltak. Bostadshuset med frontespis och uthusen framför placerade vinkelrätt mot huvudbyggnaden. Och längst bort till vänster ett litet hus med skorsten – kanske bykstugan eller om det varit en väldigt gammal bosättning: smedjan.

Den höstplöjda jorden var väldigt svart just här. Åkermarken där grönskan inte kommit är desto ljusare. De rosalilaskiftande lövträden står vackert mot granskogen där bakom. Det här är en bra årstid att åka och titta på landskap tycker jag.


Målsjö nära Herrgölet är det här.

.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

5 tankar om “Någonstans i Sverige

 1. Smukt foto!
  Det inspirerede mig til at lægge to styk 40 timmar gamle fotos ind på min egen blog. Så nu er jeg så småningom i gang…

  Gilla

 2. En bild ”Sverige i våra hjärtan”
  Älskar dessa välbevarade mijöer

  Gilla

  • Jag med, Hans.
   ”Landskapshus” är ofta vackra och har stor personlighet även om alla inte är ”vackra”. Nu byggs samma typer av bostadshus över hela landet och skillnaderna försvinner tyvärr.

   Gillad av 1 person

 3. Jättevacker gård och landskap!

  Gilla