Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Det tar aldrig slut :-)

5 kommentarer

Jag har fått en helt underbar lista på ämnen att blogga om av Tokyobling i en kommentar, helt underbar:

 • jordbruksverktyg förr och nu
 • kalkrappning
 • fuktvandring
 • trätjära
 • odlingsrösen
 • murstockar
 • äldre textiler
 • lerklining
 • fågelskådning
 • vägbyggen
Jag försöker få det att se ut som jag skriver för mig själv, därför har jag inte frågat efter vad mina eventuella läsare vill se mer av. Man kan väl inte direkt säga att jag försöker interagera med er precis :-)  Nu har jag fått en lista helt oombett och det gläder mej.
Det blir till att dyka in i redskapsboden framöver – där finns en del  som kan bloggas. Tyvärr missade jag en utställning om äldre textilier i hembygdsgården på Påsklördagen, den föll ur minnet totalt. Det hade varit intressant att se vad som visades där. När det gäller textilier  är det sådant  som det finns minst kvar av här från förr. Kvinnokraft förgås så lätt. Och var har jag bilderna från lerkliningskursen tro???
Kan också passa på att nämna att salen inte blir klar förrän värmen kommer så innanfönstren kan tas ut och karm, bågar och foder kan målas i ett.

Evig snäcka. Gyllene snittet fortsätter i en oändlig spiral.

Jag skulle kunna göra tätare med inlägg om det var lättare och snabbare att hantera och ladda upp bilder – det är bilderna som är nålsögat i mitt bloggande. Att ämnena skulle ta slut på ett tag är ingen risk – särskilt inte då jag fått en sådan inspirerande lista av Tokyobling!

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

5 tankar om “Det tar aldrig slut :-)

 1. Tack for att du tar min korta onskan pa allvar! Jag skulle nog ha skrivit en annu langre lista om jag trodde att det var till nagon nytta! (^-^) Jag vet att du var kluven till vagbyggen, men da menar jag vagbyggen som det gjordes i byalagen forr i tiden, fore gravmaskiner och planingsverktyg och laser och allt vad kommunerna anvander nufortiden. For finns det nagot som ar mer landet an att cykla fram pa en liten landsvag mellan falt och diken och dungar en sommarkvall?

  [Om bloggande] Jag haller med om att bildhantering tar tid, min blogg ar ju nastan bara bilder och det tar mig en till tva timmar om dagen bara att att hamta bilder fran kameran, redigera och lagga upp. WordPress ar bra pa mycket men bilduppladdning ar inte deras starka sida. Jag skrev tom och ”klagade” och det visade sig att dom kande till problemet men att det lag langt ner pa deras ”att gora” lista. (^-^)

  Gilla

  • Tokyobling! Listan var inspirerande men ska den avhandlas kan jag inte bara ta exempel från mitt Universum utan blicka lite vidare men det är inget fel i det.
   Vägdragning som följer landskapets olika gränser och marktyper är kanske lättare att skriva om än själva vägbyggt med bärlager hit och dit :-)

   Gilla

 2. Ja det var en diger lista minsann! Nu har du att göra ;)
  Tack för att du tyckte mitt inlägg om målade möbler var pedagogiskt. Det var just det som var tänkt :)
  /Maja

  Gilla

 3. Trevligt med ”input” utifrån… Gillade dina vedhögar fr förra inlägget. Har just fyllt vår vedbod och klurar på en ved-blogg jag med. Ser att du gjort fler i ämnet.

  Gilla

  • Mitt Egnahem – ved är vackert bränsle. Ved är till och med upphöjt till inrednings”detalj”. Jag skulle kunna tänka mej stapla en ”vedberså” någon sommar :-)

   Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.