Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Snart dags igen

2 kommentarer

Det är snart tid att ta ut trädgårdmöblerna igen, bland annat den här soffan som vi gjorde  i ordning för några år sedan med skrapning, inoljning och målning med ett par lager linoljefärg.

Under den vita färgen stack en grön kulör fram. Då vi har ganska många gamla trädgårdsmöbler beslöt vi att den här soffan fick bli grön igen. En vit soffa som Halvan också sett över har vi också. Den brukar stå mot husgaveln i eftermiddags- och kvällssol. Mitt på dagen i den gassande solen är det helt klart behagligare för ögonen med den gröna kulören. Framöver ska vi ta itu med klaffstolar och flera bord. Det gäller bara att se till att allt inte ser perfekt ut samtidigt – det är så trist med det perfekta :-)

Det är lätt att längta till sommaren då man tittar på gamla sommarfoton. Men våra årstider vill jag ändå inte vara utan och jag ser gärna mer snö på vintrarna här i Mälardalen.

MrsUniversum är också nöjd med de olika sittplatserna utomhus som inte är bundna till ett trädäck eller altan. Vi eller möblerna kan flytta omkring allt efter om vind och sol önskas eller inte.  För att trädgårdssoffan på gräset inte ska suga fukt och rötskadas i onödan, står den på fyra klinkerplattor.

Snart kan vi sitta där igen :-) Blir det bra väder i påsk ställs utemöblerna fram då.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

2 tankar om “Snart dags igen

  1. Det är så fint med gamla trädgårdsmöbler! Väntar på lite mera barbacke, här är ännu gräsmattorna täckta med snö…

    Gilla

    • Lite snö har även kommit här och påsken säger meterologerna ska bli kall – så vi får se hur det blir med trädgårdsmöblerna. Men hur som helst dröjer det inte länge tills de tas fram :-)

      Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.