Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Snart nymålat

Lämna en kommentar

Idag hämtas de här fyra stolarna av Maria Målare. Hon tar dem till målarverkstan för att ekådra dem. Linoljefärg till bottenfärg och lasyrolja skickar jag också med. Det finns kvar sedan tidigare ådring.

De två gråmålade har vi låtit förlänga benen på eftersom de bakre var kapade för att få en plan sittyta då de stod uppställda på kökets lutande golv. De har varit ekådrade innan de gråmålades på 70-talet kan vi se.

Karmstolen har David snickrat, gårdsägare då jordbruket var i  drift. ”Halvan” tog bort färgen under den tid detta var populärt. Så skönt att trärena möbler hör till det förgångna och att patina anses som en tillgång numera hos de som står längst fram i ledet. Allra eventuellast har David snickrat alla fyra, husbehovssnickare som han och många andra var på den tid man utförde så mycket hantverk själv på landsbygden.

Samtidigt har vi sett likadana sådana här stolar hos grannar och det tyder kanske på att någon i närheten bedrev snickeri och tillverkade bland annat stolar. Kanhända var det i Nytorp.

Den här gamla ekådrade pallen får åka med till målarverksta´n som förlaga. I oktober 2010 dök idén upp om ny ekådring här i Universumet. Som jag nämnt tidigare – bara idén är kläckt gör det inte så mycket att den tar sin tid att genomföra. Åtminstone tycker MrsUniversum så och förspråkar i många sammanhang långsamhetens lov   ;-)

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.