Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Underbar förebild

Lämna en kommentar

Årets första nummer av tidskriften Gård & torp kom igår. Och jag tog tid från arbetet mitt på blanka fredagen för jag måste bara läsa artikeln Salig på hus. Berättelsen om ett hus i Sala som tog ägarinnan i besittning, inte tvärtom! Jag har skannat av tre interiörbilder från huset som inte är iordningställt klart på långt när. Långsamhet prioriteras.  Genom att läsa husförhörslängder och församlingsböcker, titta på historiska stadakartor och letande i arkiv generellt, har ägarinnan kommit fram till mycket av huset utveckling. Så viktigt innan man går loss och ”renoverar”.

  

Så charmigt det ser ut eftersom det inte är alltför tillrättalagt.  Hoppas verkligen de gamla korkmattorna blir kvar.

Kan knappast bli finare. Förmodar att alla ytskikt inte blir nya i detta här huset. Patinan är en del av den fina upplevelsen utan att detta är ett museum.

Det provisoriska köket med modern tapet skymtar där borta. Ser gemytligt ut.

Ovh titta vilket fint golv i förbindelsegången. Golvbräderna syns igenom korkmattan, linoleummattan. Precis så försöker jag få i vår farstu genom att låta golvläggaren bara lägga lumppapp som underlag för linoleummattan. Jag gillar då man anar bräderna under. Men här har vi en nutida matta vilken i mönster på inget sätt mäter sig med en gammal. Har du bara en liten bit gammal mönstrad korkmatta, spara den för hundra gubbar!!!

Det här gav mej en riktig kick!

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.