Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Beställningsvara

Lämna en kommentar

 

Minns – alkohol dödar!

De senaste åren har vi köpt årets julsnaps på Systembolaget. Reimersholms har tillverkat. I år var julsnapsen för första gången en beställningsvara och tillverkaren heter Altia Sweden AB som är ett finskt! aktiebolag som numera även tillverkar bland annat olika klassiska Akvavit och den svenskaste av svenska spritdrycker: O.P. Anderson. Förändringens vindar blåser. Nu är snaps ingen gammal tradition för mej som hellre dricker julmust eller mjölk till jul!  De vackra tomflaskorna samlar jag på, haha…

Lite väl mycket protektionistiskt svensk blir jag då landet säljer ifrån sig myntverk, spritbolag  mm mm eller att företagen flyttar sin produktion av de flesta varor utomlands. So what… Vill vi inte betala för svensktillverkat så vill vi inte.  Money rules. Trots att vår levnadsstandard sägs ha ökat åtminstone då det gäller reallöner, ska vi alltid och ständigt köpa billigt, billigare, billigast och kanske alldeles speciellt då det gäller vår mat. Läs Toves utmärkta krönika om detta.

Tänk att jag gick igång så på en oöppnad flaska  julsnaps!!!

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.