Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Julduk

7 kommentarer

Julduk med tryck inhandlad second hand ifjol, elektrisk adventsljusstake från 60-talet köpt begagnad för några år sedan och bara att jacka in i eluttaget, alla lampor fungerade, ny julros i ny ytterkruka från Granit.

 

Vi är fler och fler som börjar leva med begagnade prylar, ärvda eller köpta på antikmarknaden eller second hand. Eller föremål gjorda av recyclat material. Det känns bra tycker jag! Kvalitet från förr är ofta överlägsen dagens produkter. Tror jag ska visa några andra juldukar sen, favoriterna går i blått faktiskt.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

7 tankar om “Julduk

 1. Vilken underbar julduk….. hittade en själv i blått o rött som pryder sin plats här…. härliga kulor du köpt av påhittiga Maria…. hon gör såååå mycket fint….. hoppas allt är bra…. Kram Annika

  Gilla

 2. Hej! Jag har en lika duk, men i mindre format. Men jag har så många loppisfyndade så jag har svårt att välja vilka jag ska ha framme. Får spara och ge åt barnen sedan när de ska flyga ut ur boet (men det är ju ganska länge tills dess hoppas jag)

  Gilla

 3. Ja vissa går på loppis och vissa köper gårdar fulla med inventarier… ;-) Jag tror jag har 7-8 olika äldre julgransbelysningar i förpackning och dessutom adventsljusstakar i olika former och julgransfötter från olika tider samt flera juldukar och annat som är kul att plocka fram nu till jul. Det är roligt att återanvända och det är som du skriver ofta kvalité. Jag behövde inte heller byta glödlamporna på mina ljusstakar.

  Gilla

 4. Det man hittar i affärerna är ofta så likriktat…samma stil och form går igen i en oändlig mängd prylar. På loppis kan man hitta det som inte finns i var och varannan affär. Det gillar jag :-)

  Gilla

 5. Häftig blogg! Det är så intressant med ”förr i tiden”.
  /sanna

  Gilla

 6. Annika – visst är det härligt att förbereda julen på olika sätt?

  Maria – förr gillade jag inte små dukar som inte täckte hela bordet. Men flytten till ett gammalt hus har fått emj att ändra inställning. Det känns ibland lättare att ge bort det man själv köpt in än att ge bort arvegods…kanske. Det intressanta är att barn skaffar sig starka traditioner omkring olika föremål och gärna tar emot dem som unga vuxna och förvaltar dem vidare :-)

  Sophie – haha, här fanns inte många dukar vid inflytten, däremot sänglinne, främst örngott, och handdukar. Textilier är ju annars sånt som slits och försvinner, männens föremål av trä och järn blir kvar. Ert hus måste verkligen ha fått rätt köpare som förstår att uppskatta de gamla föremålen!

  Fru Purjo – tycker som du!

  Sanna – trevligt att du hittat hit på något sätt. Häftig blogg vill jag nog säga om din också. Den första riktiga ko-blogg jag sett. Gillar´t!

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.