Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Once again

4 kommentarer

Så är vi då där igen! Advent. En ALLTID lika välkommen tid. Jag är fortfarande barnsligt förtjust i julförberedelsemånaden. I år blev det en bit skog i adventsljusstaken – röksvampar, mossa, lavar, kottar…

Förra helgen bakade vi massor av kakor och saffransbröd. I elugn och järnspisens ugn. Igår blev det en äppeltårta. Vi bullade upp till idag då det inbjudits till födelsedagskalas. Trots regn och rusk kom adventsstämningen med hjälp av ljusstakar, adventsstjärnor och Hosainna i höjden och årets första glögg!

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 tankar om “Once again

 1. Härligt! Jag älskar också verkligen den här tiden. Ljusstaken är jättefin och så roligt att kunna byta utseende i mitten, vår är liknande i modellen fast svarvad i trä av Mats morfar och målad i knallröd julfärg.

  Gilla

 2. Jag är inte någon julmänniska egentligen och att få en ursäkt, som i år, är perfekt. Vi har i princip inga fönster att hänga eller ställa något i så på så vis blir det lätt. Kanske ska få upp något i förstugan.
  Jag tycker dock att det är fint.

  Gilla

 3. – og her i Danmark havde vi søndag storm af de helt store. Så er det godt at se, at vor landsbys fælles juletræ på Toften ved min gård stod fint og flot med lys i, da fruen og jeg i går aftes vendte hjem fra børnebørnene i Købehavn.
  Vi var i nogle timer ”spærret inde” på Sjælland, da både Storebælts- og Øresundsbroerne var lukkede (”stängta”) for al trafik…

  Gilla

 4. Advent är stämningsfull.
  Sophie – visst är formen bra. man slipper tänka på att bränna ljusen jämnt för att få snygg tripp, trapp, trull o 4advent linje. Bränner man ett ljus i botten trycker man ner ett nytt som då blir sista advent-ljuset /svårbesrkivet i ord :-) / Trevligt med en ljusstake som har funnits i släkten ett par generationer redan. Anrikt!

  Asta – nästa advent, då…

  Jørgen – lite skräckblandad förtjusning måste det ha varit. Avskuren från hemmet pga storm men väl hemkommen står juleträt och lyser välkomnande.

  Fortsatt trevlig adventstid på er!

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.