Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Markarbete

2 kommentarer

Jag hörde på Naturmorgon i lördags att en daggmask i genomsnitt drar ner 43 löv per dag under jorden. Vilket hästjobb! Vilket höstjobb! Och det finns omkring 200 daggmaskar per kvadratmeter. Samtidigt påpekade programledaren att det kanske var bättre att låta maskarna ta hand om löven istället för att köra en bensindriven lövblås… ( underförstått att den ger koldioxidutsläpp och använder fossilt bränsle).


Bilden är från förra helgen

Vi kör också en fossil stil men av annan sort: muskelkraft, eller ”grötmotorn” kallad, då vi räfsar löv. De garvsyrerika eklöven vill vi frakta bort till lövkomposten. Med en presenning går det utmärkt. I lövkomposten får maskarna mumsa hur mycket de vill. Men det tar minst två år innan just eklöv förmultnat. Samtidigt som vi använder ”grötmotorerna” får vi frisk luft och bra träning. En fin och lugn höstdag är det härligt att höststäda ute.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

2 tankar om “Markarbete

 1. Visst är det härligt att gå ute och greja nu på hösten! Har inga eklöv, men ska kratta ut en massa jord idag innan kylan kommer på riktigt.

  Intressant blogg. Här kommer jag att läsa mycket mer vid tillfälle!

  Ha det gott!

  Gilla

  • Var välkommen till mitt Universum, mamma Brötis!
   Ja det är härligt att arbeta ute. Med småbarn som du har (kan jag se på din blogg) kan man leka sig fram… I helgen vände vi lerjorden i kökslandet. Det gick fort och blev fint. Nu får kylan frysa sönder lerklumparna medans vi rullar tummarna ;-)

   Gilla