Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Mossor & lavar ♥

9 kommentarer

Nu har det blivit dags för den härliga tiden att ordna mossiga arrangemang. Utekrukan  har blivit fylld med vackerheter från skogen.

Olika mossor, olika lavar, bladen av stensöta, tallkottar, grankottar, enris, lingonris, blåbärsris och barrnålar från tall utgör lite nature morte att vila ögonen på. Jag flyttar ibland krukan till ett nytt ställe för att se den med nya ögon.

Redan i mina trevande första blogginlägg skrev jag om de här med mossor. Har alltid tyckt om de här små bitar av natur. Aluminiumkrukarn Gråsippa  Signe Persson-Melin går nu in i vinteranvändningen. Så här såg det ut i maj, senare fick min trädpion växa till sig i den under sommaren. Krukan är så användbar eftersom den inte fryser sönder.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

9 tankar om “Mossor & lavar ♥

 1. Vackert. Tänk vad naturen kan bjuda på i bara sin enkelhet. Det behövs inga krusiduller och annat det är alldeles perfekt som det är.

  Gilla

 2. Det var ett väldigt tjusigt arrangemang.

  Gilla

 3. Så vackert och så enkelt! Jag är mycket förtjust i det enkla och gillar form och du har verkligen lyckats med din kruka!

  Gilla

 4. Vad vackert! Den här ide´n stjäl jag gärna.

  Gilla

 5. Tack alla! Det här är roligt att arrangera och att gå ut i skogen för att ta med sig lite mossor hem. Det behövs så lite. Men snälla, ta inte med stensötans rötter hem ;-)

  Gilla

 6. Helt underbart arrangmang ! Skall dra pâ mig stövlarna och ge mig ut i snârskogen för att leta mossar…om de finns här utanför Paris. :)

  G_mor

  Gilla

 7. Hoppas att det är okej om jag lånar bilden till vårt NO projekt om Kemi. Det handlar om försurning. Mossor och lavar tillhör med i arbetet så jag tänkte låna din bild? :) Självklart blir den länkad i vårt projekt och jag tar INTE bort din text från bilden, eftersom den tillhör ju faktiskt dig!

  Hoppas på snabbt svar! :)

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.