Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Bäst i test

Lämna en kommentar

I helgen har två ganska nya spikutdragare testats hårt. Åtminstone den bästa av dem användes helhjärtat av MrsUniversum till att dra ut mängder av pappnubb och småspik ur salstaket som var mitt beting. Vi har nämligen kört igång med jobb i salen åter igen.

Ta da – den röda spikutdragaren som vi  köpt på Beijer bygg är i särklass bäst. Vass och nätt. Den blå som vi köpt hos Clas Ohlsson får vila i frid.

Då nubbarna efter takpappen var borttagna drevade jag med lindrev i mötet mellan vägg och tak. Det var mest för att förhindra att sågspån från bjälklagen ska rinna ner framöver. Vi köpte en hel stor säck lindrev från Zikon för ett par år sedan. En riktig bra-att-ha-produkt. Huset är från början drevat med både lindrev som då för tiden var löst snodd, inte kardad  och skuren som nu, samt med mossa eller bomullstrasor. Det får vara kvar så klart.

Salen har lerklinade väggar som man på 1930-talet har spikat upp plywood på och därefter tapetserat. Vi har till sist valt att inte strippa väggarna ner till timmerstommen utan ha kvar plywoodskivorna. Både tak och väggar ska pappspännas och på så sätt blir de äldsta tapetlagren kvar under vårt kommande tapetsering. All kulturhistoria försvinner alltså inte.

Under kategori ”Salen” kan den som vill läsa mer om detta långdragna projekt.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.