Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Vinterkänning

Lämna en kommentar

Igår orkade inte solen värma bort den frost som bitit sig fast i gräset under natten. Jag känner lite vemod men mest längtan efter vintern. Upplevde för första gången i år lite längtan efter julskyltning! Va!!! Den kalla och sköna tid då inget trä ruttnar och man får tid att vara inomhus.

 

Det var dags att ta in krukorna med paradisträd som stått ute på farstukvisten. Innan de får sin slutgiltiga plats, antagligen i svala farstuns övervåning, hamnade två av dem i trappan.

Nu står solen så lågt att strålarna når långt in i huset. Eftersom vi ännu inte slagit på radiatorerna så lever vi med öppna dörrar och eftermiddagssolen letar sig ända in i farstun. Så här ser det aldrig ut under sommaren. Snart nog stängs dörrarna mot farstun som hålls sval under vinterhalvåret.

En tidig novemberkaktus, eller är det oktoberkaktus :-) står i blom. Tiden ute i trädet gjorde susen. Jag är inte överförtjust i den här dubbla färgkombinationen på blommorna, men eftersom den finns i huset efter någon fådd julgrupp, får den vara kvar. Lite trevlig är den ju allt där den hänger i vår kammare där salsmöblerna står förvarade  (hummm).

.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.