Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Dagen som idag är

1 kommentar

Här i huset visar en gammal väggalmanacka med en söt flicka dagens datum. Hon har vi behållit sedan tidigare användare. Kanske kan man säga att hon är ett inventarium i detta hus, alltså lite kulturhistoria.  Tänk  så trist det vore att inte kunna använda den gamla almanackan med den amerikanska flickan längre.

Dagblocken köps dock nya för varje år. Detta blir svårare och svårare eftersom de minsta blocken med storleken 44 x 63 mm knappt finns i handeln längre.  En bra kontorsvaruaffär beställer hem ett block  på begäran sedan två år tillbaks. Förr fanns de till normal försäljning på fler ställen i stan. Almanacksförlaget har slutat producera dem, nu är det är endast Burde som har den storleken fortfarande.

Jag har hela tiden trott att den väna flickan är en supersvensk produkt i form av en dalkulla som lutar sig mot en björk, men då jag såg över och förstärkte hålet den hänger i för några år sedan, såg jag att det är en platan och att bilden är amerikansk.  Men ack så trist om hon inte kan göra nytta här längre…

.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

En tanke på “Dagen som idag är

  1. Fin almanacka! Hoppas de inte tar bort almanacksblocken helt.

    Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.