Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Taktegel med patina

Lämna en kommentar

Här står det enkupiga taktegel jag sorterat och väntar i fyra Europapallar med två lager.  Knappt tre kommer att behövas på takfallet mot gården. Ännu mera enkupigt handslaget tegel finns här i Universumet, men inte fler pallar.

Det här teglet är inte bra återanvänt, det är åter återanvänt. Re-recyclat. På ladugården som vi plockade ner det ifrån låg teglen på ett omläktat vasstak. Precis som teglet på lagårdstaket här i Universumet gör. Men före dess hade teglen tydligtvis legat på ett tak med öppen läkt och varit understruket, det vill säga hade tätats underifrån med kalkbruk. Ett sätt som är vanligt i Skånes stenbyggeri.

Det ska bli intressant att se hur det går att lägga och hur det kommer att se ut på taket! Imorgon, måndag, fortsätter takjobbet om det är uppehåll.

För övrigt har helgen varit trevlig. På lördag var vi med skepparklubben Delfin på en liten tur på Göta kanal. Inatt var det ett fantastiskt vackert åskoväder med blixtsken som jag nog aldrig sett maken till. Jag vaknade klockan 3.30 av starkt ljussken gång på gång och till sist ett buller. Det var molnigt och blixtarnas ljus lyste upp hela himlen ett i ett, men de zigzagformade blixtarna var dolda ovanför molnen. Jag sprang ut för att dra ur kontakterna till våra datorer. Det var mäktigt att röra sig över gårdstunet som i blinkande dagsljus med stora varma regndroppar som började falla. Detta måste kunna kallas ljungande blixtar. Efter drygt 1/2 timme var det över. Upplevelsevärt…

Idag har vi hamlat almen på gårdstunet och påbörjat kantskärning av grusgången, Halvan fortsätter arbeta med salsfönstren. Regnskurar fick mej att avbryta jobbet med gången för att gå in och göra supergoda vegetariska squashbiffar. Till detta kokt potatis som jag tog upp i fredagskväll.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.