Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Skördetid igen

7 kommentarer

Squash och ringblommor hör till det man som odlare  knappast kan misslyckas med.  Det kan lätt bli lite för mycket av det goda. Då vi kom åter från semestern plockade jag av en hel del squash som fick bida sin tid en vecka på farstukvisten.

I lördagskväll satte jag igång med förberedelserna och på söndageftermiddag gjorde jag inläggningen klar. Det här är min favorit då det gäller squash – inlagd som saltgurka.  Receptet har jag skrivit ner tidigare HÄR.  På bilden är allt klart för att hälla på den kokta lagen och senapsfröna  och därefter försluta glasbehållarna. Efter två veckor kan man ta sig en smakbit. (Den största squashen på 4,7 kg var för träig för att använda :-) )

De vita dahliorna har fått en plats i finhörnan på skänken tilslammans med dillkronor.  Både dill och dahlior har växt bra i sommar. Vasen från 60-talet är ett bra loppisköp. Tung, stadig, typiskt geometriskt formgiven och med vacker djuphavsgrön färg. Vägguret tickar och går…

En liten bukett, så typisk för MrsUniversum: ringblommor, dillkronor, persilja och oftast någon krasseblomma. Det hinner bli otaliga buketter under sensommaren. Gladfärgad och uppiggande tycker jag. I år har jag bara två sorters ringblommor, kanske blir det mer finsmakeri nästa säsong igen.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

7 tankar om “Skördetid igen

 1. Får dessvärre säga att jag inte håller med. Jag har en squashplanta i år och det kommer konstant nya squash på den, men så fort de är ca 5-6 cm så börjar de ruttna sönder. Jag plockar bort och det kommer nya och de ruttnar… Tror att den står för skuggigt.

  Gilla

 2. Men hjälp Asta – jag trodde nästan det var omöjligt att inte få skörd från squash/zucchini. Bättre lycka nästa år då – om du fortfarande vill odla dem!

  Gilla

 3. Längtar tills jag har ett trädgårdsland så jag kan odla och nåt jag ska odla är ettåriga blommor som jag kan ta in i buketter. Jag har så svårt att plocka av i mina rabatter för de står ju så fint där men har jag odlat dem för bara det ändamålet kanske jag kan ta av dem utan att få dåligt samvete. :-)

  Gilla

 4. Sofie, det bor en liten handelsträdgårdsmästare i dig tror jag…
  Ja det är verkligen roligt att kunna slösa med egenodlade blommor.

  Gilla

 5. En bukett ringblommor är en favorit. Så vackert att kombinera dem med dillkronor och dill, smart.

  Gilla

 6. Så vackra bilder! Underbart att kunna odla så mycket fint själv!

  Och lite kul att din blogg också är ett universum – det är min med! ;)

  Gilla

 7. Marieberg – detta är en av mina förlustelser under hösten. Gladbuketter.

  Joanna – välkommen hit. Varje älskad plats är ett universum i paradiset. Jag tror man ska vara glad att man upplever situationen så. Att vara rotlös tror jag är riktigt jobbigt.
  Roligt att du hittade hit, önskar dig vällevnad i Ditt Universum ;-)

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.