Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Back to reality

2 kommentarer

Åter i Universumet. Pang på.
Imorse kom Maria Målare för att måla dörrar och foder i farstun och lite mera, vilket vi är mycket glada för. Det var hon som målade köket en gång i tiden, närmare bestämt 2005. Halvan hade målat allt som ska ådras och björkflammas i en ljust gul grundfärg före semestern. Nu har det torkat.

 

Karmar, dörrfoder och golvsocklar oljelaseras i ”långhalm”. Till ådring och flamning används enbart obränd terra, precis som i köket. Vi är så nöjda med den färgen, kulören och målningstekniken.

Dörrspeglarna björkflammas. Penslar med naturhår används förutom en trasa som skrynklas ihop och rullas över den ojämnt applicerade oljelasyren. Till utjämning av flamningen används en pensel med grävlingshår, fördrivare,  som förs över ytan med oerhört lätt hand.

I skrivande stund fortsätter Maria att måla totalt 13 dörrars sidor. Imorgon tar hon ytterdörrens utsida. Det blir riktigt spännande, pardörren ska bli ekådrad utvändigt.  Maria arbetar numera hos Zentio Måleri AB.

.

.

Annonser

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

2 tankar om “Back to reality

  1. Det blir fint :).. spännande att få se det färdiga resultatet :)

    Gilla

  2. Egge – Maria målar snabbt, jag skriver och fotar inte lika fort. men snart får du se ekådringen på ytterdörrens utsida!

    Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.