Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

På sommarvistelse

4 kommentarer

Novemberkaktusen som blommade så vackert, översållad med mängder av rosavita blommor (ca 140 st), har fått komma ut på sommarvistelse i äppelträdet i år igen. I grenklykan får den vara tills strax innan frosten kommer.

Bladkaktusarna, som november- och julkaktusar tillhör, hör hemma i urskogen och kallas epifyter. De växer på trädstammar i skuggan och tål inte heller som krukväxter hårt solgass. Vandrande skugga i äppelträdet blir perfekt.  Åker man bort en längre tid ska man komma ihåg att inte lämna för stort och djupt fat under krukan för ifall det blir mycket regn kan kaktusen må illa och ruttna av att stå med rötterna i vatten. För övrigt tar den tacksamt emot en rotblöta nu och då. Bladen är nu lite tunna och magra, inte så spänstigt svällande som de kommer att bli av sommarferien.

Jag har av mina jordbrukande föräldrar fått höra att åskregn är mycket bra för växter och gröda.  Har uppfattat det som om regnet innehåller näringsämnen,vilka är mer oprecisa, kväve kanske. Därför ställer jag ibland ut mina inomhuskrukväxter då det är ett riktigt åskväder på gång. Växterna blir fria dammfria och får förhoppningsvis lite extra näring. De trivs hur som helst med regnet.

Har ni hört att åskregn ska vara bra för växtligheten???

.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 tankar om “På sommarvistelse

  1. Bra tips!! Mina stackars krukväxter skulle verkligen behöva komma ut. Nu under sommaren lever de ett torftigt och bortglömt liv, då vi inte är så mycket inomhus just nu och blir påminda om deras existens.

    Gilla

  2. Jo Fru Purjo, de blir lätt dammiga och försummade inomhus. Livet levs ju ute för oss människor under sommaren, som du säger…

    Gilla

  3. Ser läckert ut, som om den sitter fast där och lever i symbios med trädet.

    Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.