Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Knallblått

2 kommentarer

Praktveronika,Veronica austriaca, ’Knallblau’ mot faluröd vägg. Jorå, det är en färgkombination jag planerat. Så väldigt vackert den korta tid det varar. Jag såg en sådan här blommande tuva i en trädgård någon mil härifrån för några år sen och blev förälskad. Stannade, knackade på entrédörren, frågade och fick, genom examination, reda på vilken växt det var. Sen blev ett par plantor inköpta till min förnöjelse. Så här ser den ut:

.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

2 tankar om “Knallblått

  1. Mycket fin kombination tycker jag. Jag har bestånd av Veronica, eller ”Mormors glasögonblomma” som vi alltid kallat den, på många ställen i gräsmattan och jag vårdar dem ömt och räddar dem från klipparen. De blommar så frodigt och fint och lyser verkligen upp trädgården. På några ställen växer den tillsammans med smörblommor och små vita stjärnformade blommor i stora klungor och det är extra fint ihop… som färdiga buketter i naturen.

    Gilla

  2. Jag gillar också den vildväxande teveronikan (http://www.skolan.hudiksvall.se/broman/projekt/agon/flora/bilder/Teveronika.jpg)
    Därför klipps inte gräsmattan överallt. I förra inlägget, på sjätte bilden uppifrån, syns vår fina ”långhåriga” matta med mormors glasögon och annat vackert.

    Vi uppskattar och njuter av dem både du och jag, de små oansenliga blommorna, så vackra på nära håll och i mängd!

    Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.