Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Dricka bäck

4 kommentarer

Det blir många skriverier om naturen och naturliga material nu för min del. Naturlig natur, allemansrätt och naturens skörhet upptar mina tankar och som nordbo är det härligt att årstiden gör det lätt att ta sig ut i naturen om man nu inte bor mitt uppe i den. Imorgon är det Kristi Himmelsfärdsdag och då gör vi nog som vi brukar – vi äter frukost på vår närmaste bergknalle som ingår i ett naturreservat.

Är man ute i skogen och råkar komma till en bäck/jokk där man vill dricka det goda vattnet men saknar mugg – då gör man sig en näverkåsa av en björkkvist och lite näver.

Ta ett stycke näver (det har man inte rätt att ta från björkstammen hur som helst) och forma det till ett cirkulärt stycke med radien cirka 15 centimeter, skär ett radiellt snitt. Ta en tunn, färsk björkgren och skär en skåra i ena änden med radiens längd. Forma näverbiten till en kon, kläm åt genom att trä på grenen. Klart att dricka bäck! Ett enkelt och vackert bruksföremål.

.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 tankar om “Dricka bäck

 1. vilken fin! Påminner mig om somrarna när vi var i Finland i torpet som mina morföräldrar bodde i en gång. Där finns inte någon rinnande vatten, men man pumpar upp vatten från en källa i berget. Det är underbart gott, kallt vatten och det var som godast när man drack det från en viss emaljerad skopa.

  Gilla

 2. Ja, så klart! Blir så imponerad att jag blir grönt avis samtidigt :-) Du förstår verkligen värdet av moder natur och har mycket att dela med dig av. Keep up the good work!

  MÅNAG kramar!

  Gilla

 3. Hallå igen!

  Vill bara skicka en blänkare om http://bondjantan-vackrating.blogspot.com/

  Gilla

 4. Asta och Bondjäntan – tack för komentarer!
  Kallt vatten ur emaljerad skopa eller näverkåsa – sååå gott!
  Ju äldre jag blir, ju mer jag ser – desto mer skör inser jag att naturen är. Inte bara regnskogarna långt borta utan även i min närhet. Jag tycker verkligen om naturen och skattar mej lycklig att jag flyttat till landsbygden :-)

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.