Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Kom och köp en gård i Köping

9 kommentarer

Subject: Gammalt orört bostadshus på gård som är till salu i Munktorp.

Fick ett mejlutskick idag som ursprungligen kom från från Hemslöjdsförbundet i Västmanland. Tre foton bifogades.

Hej!  Att sprida till alla som tycker om gamla orörda timmerhus att äga och vårda. Jag har haft förmånen att få besöka den gård i Litsberga, Munktorp som just nu är till salu Köping Litsberga 4:2 och 5:1. LRF konsult

Se HÄR på hemnet. Bilderna på nätet visar inte så mycket av husets interiör. Det är hembygdsgårdssatus. Orört. Det finns några schablonmålade tapeter. Bifogar några bilder hur det ser ut i det gamla bostadshuset. Ingen har bott i det på 50 år. Det finns också en liten loftbod intill det gamla bostadshuset.

Hälsningar Anna Karin Reimerson/hemslöjdskonsulent

Visst vore det väl fantastiskt om denna gård kom i rätta händer, i händerna på byggnadsvårdare. LRF Konsult trycker inte på det kulturhistoriska värdet i sin beskrivning.
.
Jag bidrar med informationsspridningen på detta sätt och agerar husförmedlare för första gången via bloggen. Det är så här Lotten med Litet torp brukar göra. Ingen dum idé alls!
.
.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt.

9 tankar om “Kom och köp en gård i Köping

 1. Vilket oerhört fint hus! Hoppas det kommer i goda händer!

  Gilla

 2. Ja man blir ju rätt beklämd när man ser såna här hus för de är så vackra men hamnar så sällan hos rätt ägare…

  Gilla

 3. Ojojoj vilka hemtrevnadskänslor jag fick när jag såg bilderna. En skatt! Borde vara straffbart att inte ta tillvara detta.
  Känns som om det i princip bara är att städa och såpskura golven, sen är det bara att flytta in!!!! :)

  Gilla

 4. Man kan verkligen fråga sig varför det saknas interiörbilder som dess i beskrivningen! Vilken pärla!

  Gilla

 5. Hoppas allt är bra där i Universumet och att våren har brakat loss rejält…. här har ja hittat både vit o blåsippor o krokus o påskliljor blommar i sôvägga…. mina ordspråk hittar ja lite här o där… dammsuger bibliotek o almanackor o ”översätter” sen till mitt älskade ”mål”…. värnar med varsam hand om dialekten som jag tyvärr ser försvinna mer o mer… men jag vägrar envist att prata ”fint” o många gånger får jag frågan om vad jag säger….. ja man ä ju litt gae’ln….:) Kram Annika

  Gilla

 6. Gu så fint! Hoppas verkligen det blir rätt ägare till det huset…kan ju gå hur fel som helst annars.

  Gilla

 7. Ack nu varker det i planboken! Om jag inte vore sa langt borta skulle jag ha kopt den bums!

  Gilla

 8. Hej!

  Jag har inte läst detta inlägget tidigare utan sprang på det idag när jag sökte på nätet. Jag måste bara säga att det var det vackraste interiörbilderna jag sett på väldigt länge! Och så hade du ju till och med nämnt mig där på slutet, tack för det : )

  Gilla