Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Gryning

2 kommentarer

Så här ser det ut här på gården en tidig morgon i december (närmare bestämt igår den 13/12 2010 kl. 07:22) då jag återvänder från tvättstugan, vänder mej om och ser över gårdstunet. Sadeltaken bildar en typisk silhuett som jag fäst mig vid. En stjärna strålar till höger över magasinstaket. Jag som älskar mörker, njuter en sådan här morgon av att slippa, i mitt tycke, onödig elektrisk utebelysning.

Efter att bilden togs bar det iväg till biblioteket i den lilla stan för att se och höra Luciatåget. Det var första gången jag var där, andra året det arrangerades, nästa år är det en tradition. Biblioteket ligger i den gamla kvarnen från 1600-talet, utanför forsar ån.

.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

2 tankar om “Gryning

  1. Då borde du bo här – grådagrar och skumt ute. Solen går upp om fyrtio minuter cirka, för att vi sedan ska avnjuta en 3,5 timmar lång dag! Här behövs verkligen en Lucia för att lysa upp i vintermörkret.

    Gilla

  2. Maria – Jag tror min känsla för mörker har att göra med min uppväxt på nordligare breddgrader, även om det är något lite sydligare än din breddgrad. Min kroppsklocka har trots allt inte anpassat sig till mellansverige. På vintern ska det vara snö på marken och mörkt en stor del av dygnet. Varje år blir jag lika förvånad över att häggen slår ut SÅ tidigt och björkarna får musöron ”fel” månad. Jag trivs här i mitt Universum men älskar norra Sverige!!!

    En av de mer minnesvärda resorna jag gjort var att i mellandagarna fram till Trettondagen besöka en kompis i Vadsö, Nordnorge. Inte en solstrimma, mycket snö och samtidigt öppet vatten på Vardangerfjorden och Norra ishavet.

    Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.