Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Skytten

3 kommentarer

Minns ni de här massproducerade trätavlorna som fanns på 60- talet om jag kommer ihåg rätt. ”Halvan” har kvar sin. En hästskoform med öppningen uppåt för att lyckan inte ska” rinna” ut. Smyckad med blommor, blader och rosett. Ett slags allmänt hållet horoskop.

 

Här kan ni läsa hur han är, min Sagittarius ; ), han som fyller jämnt i år… igen.

.

Vi är båda skyttar, vi tog jägarexamen samtidigt. Allt gick bra utom uppskjutning på rörlig älg. Det fick bero men så blev det nödvändigt för mej att ha jägarexamen. Tio år efter avklarade teoretiska prov, lerduveskytte och skytte mot stillastående vilt, satte vi tillsammans igång med intensivövning med provskjutning på rörlig älg. Jodå, ganska roligt att öva med luftgevär på inomhusbana några vinterkvällar. Vi klarade uppskjutningen på våren, tro det eller ej… Jag sköt till och med en guldserie, jomen… skryt, skryt. Nu är det bara rekylen som hindrar mej från att vara med på älgjakter.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt.

3 tankar om “Skytten

 1. Du får väl ägna dig åt bågskytte, som jag.
  För mig är det smällarna som håller mig borta från jakt. Är fobiskt skotträdd! :-/
  Men bågskytte det är vansinnigt kul….och tyst.
  Läs gärna på min blogg
  http://longbowing.wordpress.com

  :-)
  /Astrid

  Gilla

 2. Trätavlan känns igen :-) Lustigt vilken genomslagskraft vissa saker har i sin tid och hur vi alla i den generationen känner igen oss i den prylen och stilen.

  Gilla

 3. Astrid – skjuta emd pilbåge som då jag var barn och lekte indian i skogen. Det var ingen dum idé… Fantastiskt så många strängar du har på din lyra (båge) :-)

  Marieberg – javisst är det märkligt egentligen det här med modets makt. Att en sådan tavla skulle kunna bli kult (som den håller på at bli här i Universumet nu) det trodde jag ALDRIG!

  Gilla