Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Jag

3 kommentarer

Man brukar säga: ”Visa mej din bokhylla och jag ska säga mej vem du är.”   Här är ett utsnitt av min dit höstsolens bleka strålar hälsar på. Böcker är fantastiskt bra då man vill skapa ett ombonat rum eller hörn. Hyllan finns i kammaren som för övrigt känns lite som en lagerlokal därför att flera av salsmöblerna också förvaras här just nu.

Inga svar
här avgörs ingenting.
Det fortgår.
.

Text från baksidan av diktsamlingen ”Kråkskuggor” av Per Helge, 1987.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

3 tankar om “Jag

 1. Tycker också att böcker ger ett väldigt ombonat intryck. Och många böcker är vackra, speciellt när de står så som dina blandat i storlek och färg (kanske beror på att du har dem i alfabetisk ordning vad vet jag)

  Många med vita hem vänder sina böcker med ryggen inåt så de ska se vita och jämna ut, jag kan för mitt liv inte förstå det! För det första måste det vara omöjligt att hitta och för det andra förtar det ju verkligen känslan hos en bokhylla. Det är ju ryggarna som är vackra! //Sophie

  Gilla

 2. Jag gillar böcker. Både att läsa och att ställa i bokhyllorna. Alla dessa olika världar som finns i dem, en härlig känsla. Har också sett att i vit-hemmen, (som beskrevs i kommentaren ovan) att de sätter böckerna bakofram. Skulle aldrig kunna förmå mig att göra det. Inte heller att riva sönder gamla böcker med gammal text bara för att linda papperssidorna runt blomkrukorna…

  Ha det gott!

  Gilla

 3. Men hör ni Sophie och Boije, jag har missat det här med att ställa böckerna bakofram med ryggen inåt. Är det sant? Då har verkligen form övertagit funktion!

  Ja, i böcker finns många världar och utvecklande tankar. Jag tycker att det egentligen räcker med böcker, levande blommor och stearinljus för att trivas.

  Gilla