Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Ekådring

6 kommentarer

En liten pall här i Universumet är ekådrad med linoljefärg. Något att tänka på då ytterdörren ska målas kanske…? Möjligtvis lite ljusare???


Den är till och med målad helt och hållet undertill.  Det är inte alltid som allmogeprylar kostades på så rikligt med färg.


En riktig liten sötnos är det allt…

Jag impulsköpte en plastmatta från Pappelina för några veckor sen till halva priset. Hade glömt vilken längd som behövdes i köket, den nyinköpta blev för kort. La upp den på köksbordet inför pallfotografering och där får mattan förbli ett tag för det blev tjusigt. Va praktiskt sa ”Halvan” då han fick se ”duken” – nu kan man spilla och söla hur mycket som helst! 

En av pinnstolarna som vi har i köket är målad på samma sätt som pallen, liksom slagbordet. Pallen, den står normalt i farstun.

Vi tror att de här ekådrade möblerna följde med flyttlasset strax före 1910 då familjen med tonårsbarn flyttade från den lilla sta´n till sin nya gård.

.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Annonser

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

6 tankar om “Ekådring

 1. Jättefint ju! Tror den färgen blir bra på dörren med.

  Vart hittade du pappelinamattor till halva priset???

  Gilla

 2. Fastnade där med mattan från Pappelina. Visst är det bra att kunna använda en grej på fler sätt. Lustigt jag skrev också om det idag…dock ingen matta. Härliga färger var det på den dessutom.

  Ha en fin helg!

  Gilla

 3. Tove! Jag hade snortur då vi i slutet av augusti tog en tripp till Dalarna och landade i galleri Kvarnen i Sundborn. I butiken sålde man ut mattorna eftersom det var sista helgen det var öppet för säsongen.

  Färgtrappan! Din dubbelanvändbara duk/sjal var lika bra i båda användingsområdena, verkligen!

  Gilla

 4. Väldigt spännande med ådringstekniker tycker jag.

  Gilla

 5. Jag är SÅ förtjust i alla de roliga plastmattor som finns. Köpte fyra olika sorter i svart och vitt till köket när vi renoverade det och jag blir fortfarande glad av dem.

  Gilla

 6. Sara & Asta – Ja visst är det härligt med svenska fattigdomsimitationer – I love it!
  Och visst är det härligt med plastmattor som inte försöker likna trasmattor längre utan har sina egna uttryck. Alltså: det går att tycka om både det som härmar och det som inte härmar något annat…

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.