Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Fotlösa spår

2 kommentarer

Det här är väl intressant? Färgen på fotbrädan på magasinet är borta på vissa partier. Varför då?

Är det fel byggteknik? Skjuter takteglen ut för lite utanför fotbrädan så regnvattnet får färgen att lossa? Det har man ju sett på sina håll. Ja men hallå, då borde ju färgen vara borta nedanför teglens lågpunkter där regnvattnet kommer forsande.  Här är ju färgen borta nedanför teglens högpunkter, ju.

 Jodå, här bor  tornseglarna på sommaren då de anländer hit. De bor även på baksidan av tvättstugan där hängränna saknas. Då kan de komma farande i full fart och klänga sig fast på fotbrädan och sen krypa in. De är verkligen ekvilibrister i luften men ibland får de ta om inflygningen för att komma rätt. Ett luftigt och regntätt bo har de i alla fall där på taket. Deras svirrande hör högsommaren till här i Universumet.

Tornseglare (Apus apus) är en fågel inom familjen inom familjen seglare och enda representant för familjen i norra Europa. Apous som betyder fotlös. Detta epitet gavs tornseglaren eftersom dess ben är mycket korta och under flygningen helt dolda i fjäderdräkten. (Wikipedia)

.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

2 tankar om “Fotlösa spår

  1. Lycklig är den som får dela sitt hem med tornseglare!
    Jag hoppas att de hittar hem till oss också, de fattas mig.

    Gilla

  2. Sara – ja gissa om vi tycker det är härligt? Mycket. I mitt barndomshem i norr bor de också under takpannorna. Härliga ljud har de för sig.

    Sophie om att slå med lie – kanske ingår en lie i det hus med inventarier som ni köpt? I redskapsboden? Annars är det roligare med träorv än järnorv som man köper i handeln. Vissa sommarloppisar har liar med träorv. Och kurser hålls av hembygdsföreningar och på Skansen förstås…

    Gilla