Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Swing it…

3 kommentarer

Hah, nu har jag lärt mej hur man gör en animering. Det tog ett antal kvällstimmar med trial and error men trägen vinner. Halvan tycker jag skulle nyttja tiden till viktigare saker. Han har nog rätt – men roligt är det att leka med bilder.

Som t. ex. skapa ett lite knyckigt liesving med en man som går böjd som en märla, enligt egen utsago. Lieorvet skulle ha fått vara lite längre. Att slå med lie är faktiskt en kunskap som man inte lär sig över en natt. Hugga med lie gäller inte, man ska skära av gräset som gör att strået inte slits av och lättare överlever sägs det. Stjälkarna på ängens blommor mosas inte sönder. Jag får allt som oftast höra att jag ska ”hålla nere tjuven”. Både från Halvan och min pappa, som försökte lära mej slå med lie. Det innebär att den del av liebladet som är fäst i orvet ska ligga nästan ner mot marken. Liebladet ska alltså svingas horisontellt jäms med marken. Det är självklart i teorin men inte lika lätt i praktiken. För att inte tala om liens jordläggning. Det blir för komplicerat att skriva om – men jordläggningen är viktig! Och att ha den väl slipad samt bryna den nu och då under arbetets gång.

Idag räfsade jag ihop en stor del av höet som bara legat och torkat i två dagar och lassade in det i logen. Regnmolnen hopade sig men det blev ingen nederbörd. Jag har rört om det tidigare för att få det torrt fortare. Ikväll var jag väldigt duktig för jag målade husets ingångssida med Falu ljus. Det här verkar nästan bli en prestationsblogg men det är dock icke meningen. Semester på hemmaplan är inte alltid så vilsam! Men trevlig!

För övrigt tycker jag den här animeringen är hemsk och rolig. Än känner jag mig alls inte som ovan i samband med bloggandet. Än är inte skrivandet ett tvång. Det som tar tid är bilderna…

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

3 tankar om “Swing it…

 1. Jag tycker den översta animeringen var fin…skulle vilja lära mig gå med lie också. Kommer kanske en chans nån dag. Den andra… tja. Ibland blir jag så där arg på min dator (eller ja den förra som vi äntligen bytt ut) Jag ville inget hellre än slå den hårt…eller slänga ut den genom fönstret… fast inte av bloggtvång. Utan för att den ständigt hängde sig och höll på. Den var väl överansträngd stackaren! // Sophie

  Gilla

 2. Vilken underbar animering med lien! Det blir som en liten kurs i ”hur man liar” :-D

  /Astrid

  Gilla

 3. Haha, Astrid – det är svårare än så! Det är till och med svårare att lära sig än att göra en animering tror jag nog ; )

  Gilla