Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Sommarsöndag

5 kommentarer

Söndagen gick bland mycket annat åt till…

…att tillsammans slå gräs som får torka på bredden…

…stryka magasinsportarna med trätjära…

…och samtidigt passa på att vädra trillan då båda portarna ändå öppnades. Sen satt vi i den och tog igen oss och tänkte på att det hade varit trevligt att spänna en häst för skaklarna (som finns kvar) och ta sig en tur i det vackra sommarvädret…

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

5 tankar om “Sommarsöndag

 1. Det är alltid lika roligt att kika in här hos dig och läsa om riktiga grejer. Saker som görs rejält och med sån omsorg, och så härligt att ni grejar tillsammans. Dina bilder och beskrivningar väcker längtan i mig, men samtidigt är jag glad att husägarepoken snart är över för min del. Men hade jag haft möjlighet, och haft ett ställe som ditt universum – så hade jag velat göra precis som du! Tack för att du delar med dig, och för att du sköter om din del av kulturarvet så fint.

  Gilla

 2. Vilken fin trilla! Du måste skaffa en körhäst helt enkelt :)

  Gilla

 3. Ahhh, riktigt känner tjärdoften ända hit! Förflyttad till en helt annan tid…

  Gilla

 4. Nora och Lina – tack för snälla kommentarer.
  Ja, det finns stunder då det skulel vara skönt med lägenhet i stan helt klart – men fördelarna med Universumet överväger. Och jag bloggar för att visa att det går att bo ”rikt” i ett skruttigt hus som många tycker. Eller på en avdankad bondgård. Vi trivs och ordnar det för oss i långsam takt.
  Men en trevlig häst – nej det orkar vi inte med. Sommargetter räcker än så länge. Men att känna nån med härlig körhäst vore inte alls dumt!

  Gilla

 5. Älfgärdet – jag hade min gamla faster (nu 91) här för några år sen. Hon tyckte så mycket om tjärdoften som påminde om somrarna i den tjärade träbåten, att hon fick en liten flaska med doftande tjära att sniffa på då andan faller in. Dofter = minnen!

  Gilla