Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

En alldeles vanlig sommardag

4 kommentarer

Lördagen började med kaffe på säng – kokat av MrsUniversum strax efter kl. 7 – sen filfrukost under eken.  Därpå såg vi till att få den sista delen av vedhögen på 10 m3 in i vedskjulet.  Jag tog en sväng till getterna med vatten och mumsiga morotsslantar vilket uppskattades. Inne på tvättstugans golv fann jag sen en stor skalbagge på rygg, han hade omöjligt att ta sig upp på benen. Vilken stor sak!


Ena bakbenet var skadat annars var det inget fel på den här noshornsbaggen (på suddiga bilden i Halvans handskklädda hand). Då vi studerat honom länge och väl släppte vi honom vid eken intill komposten och där borde han trivas enligt insektsboken. Jätteroligt att ha sett en sån, antagligen kom han med vedlasset. Jag kan berätta att noshornet är böjligt, inte alls stelt som man kan tro!

Jag åkte iväg för att handla mat och på vägen hem stannade jag och fotade hö, hö, hö och pratade med Gert som satt i traktorn. Hödoften är ljuvlig!

Nu blommar den vita pionen från Agnes tid, same as last year, men färre och mindre blommor. Vet fortfarande inte om det är Duchesse de Nemours. Plommonträdet släpper sina blad, det håller på att dö ifrån oss! Franska kungsljuset är gult och tjusigt mot väggen.

Lördagen var varmaste dagen hittills i år. Våran katt märkte av det, det var tillräckligt varmt utan päls tycker jag.

På eftermiddagen cyklade vi med fikakorgen till vår somriga favoritplats – bergknallen med god utsikt över Mälaren. Längtar tills segelbåten kommer i sjön nå´t år framöver… och att vi ska få tid att segla.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 tankar om “En alldeles vanlig sommardag

 1. Våra pioner är också ynkliga i år. En blommar inte alls och de andra två som varit så jättelika har få knoppar och blommorna blir små.

  Gilla

 2. Fin bagge, fin pisse och fina blommor! Och härligt med den svalkande sjöutsikten på slutet! Det är verkligen varmt nu. Jag är imponerad att ni orkar hålla igång som ni gör.

  Gilla

 3. Hej, hej!

  Du det där franska gula kungsljuset! Om det skulle bli några frön över… Skulle det gärna fp gro i min gul-vita rabatt!

  Gilla

 4. Men hallå där!
  Visst kan det ordnas med frön till den gul-vita rabatten, absolut.

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.