Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Kärnkraftsvarning under eken

4 kommentarer

Här ser ni ett problem i mitt Universum. Åtminstone för mej. Vi har många tappställen för sommarvatten här på gården. Några av dem går det att koppla en slang till, här nedanför syns den som är mest centralt placerad på gården. Ahhh, inte är det snyggt med slangen och absolut inte med den där grå slanghållaren av plast. Den utstrålar ju kärnkraftsvarning. Man ser den i alla fall inte när man sitter och äter under densamma eken. Slanghållaren fungerar, visst, men jag skulle vilja ha en diskretare. Har inte börjat leta ännu så jag vet inte vad som finns att välja på. Kanske ska jag bara dölja plasten och hålen med något. Någon som har förslag?

Här vid eken står hinkarna som jag bär ut vatten till gethagen i, den ena i den andra. Åsså syns en av de två gamla vattenkannorna på bilden. Den som föregångaren Agnes använde då hon vattnade blomrabatterna.  Jag borde lägga ner energi och ta vackra foton av kannorna istället för att visa en ful slanghållare, haha… Vattenkannorna är verkligen fina. Den ena är som synes grön, den andra är galvaniserad. Diskussionen har gått hög om hur strilen ska placeras på pipen. Är det fler som diskuterar sån´t tro?
.
.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 tankar om “Kärnkraftsvarning under eken

 1. Nej slanghållare och slangar är väl sällan snygga… vi har en som är ganska diskret faktiskt. En i metall. Bara en enkel halvrund. Kan inte ha kostat så mycket och fungerar utmärkt. Mats fick den för två år sedan tror jag och den är nog köpt i närmsta affär med trädgårdsavdelning.

  Jag tycker nog strilen ska sitta som på din gröna vattenkanna för att dte ska funka bäst… ;-) //Sophie

  Gilla

  • Ja det kanske finns en bra som ligger och väntar på Rusta eller ÖoB? har som sagt var inte hunnit eller kommit ihåg att kolla.
   Och kanske borde man ordna en omröstning vad gäller detta med stril, haha…

   Gilla

 2. Sätt upp en gammal rostig fälg av minsta tumstorlek… 13 tror jag det är till en folka…. finns säkert mindre till kärror….. kolla skroten…. har ju snöat in totalt på rostigt ja…… har satt upp ett gammalt höräfsehjul på väggen nu till min ros att klättra i … kommer bilder snart….. :) tiden du vet….:) Kram Annika

  Gilla

 3. Annika – jag tycker om förslaget eftersom jag själv gillar rostig plåt. En rund rostig tingest – javisst. Men att hitta en skot blir värre. Dessutom – här i Universumet tar det mesta lång tid. Men tanken är född. Tack för den!

  Gilla