Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Att sitta ute

5 kommentarer

Trädgårdsmöblerna här i Universumet är gamla, några kan vara från husets byggtid omkring 1910. Den här bänken skrapades, oljades in och målades med linoljefärg förra året. Den blev som ny. Bänken målades med den gröna Universum-färgen (som finns på många av fönster- och dörrsnickerier)  istället för som tidigare vit. Vi hittade en grön kulör under det vita färglagret. Eftersom det finns umbra Universum-grönt kvar, fick det bli den vi använde.

 

Den här bänken står uppe vid syrénhäcken på ekbacken, en utmärkt kvällsplats. Vi har en till likartad bänk, ett stort spjälbord, ett litet bord och fyra fällstolar.  Och en hel hop sentida utemöbler som jag inte används annat än i nödfall. Våra sittplatser utomhus finns lite varstans, direkt på marken. Under den här bänken har vi fyra klinkers för att träet inte ska suga markfukt i onödan. Här i Universumet väljer vi plats allt efter väder och vind. Det är härligt!Ibland blir det på muren hos getterna.

Fotot är en dryg vecka gammalt. Nu har syrénerna blommat över. MrsUniversum har varit bortrest och lärde sig precis före resan wordpressfunktionen att förprogrammera inlägg att publiceras under hand. Kanske visar jag reseupplevelser sen men just nu är det väldigt bråda jobbtider. Kom hem till Universumet sen söndagkväll och igår körde jag bil genom ett sommarfagert Sverige upp till Hälsingland för att närvara på en begravning.  På hemväg i sen sommarkväll plockade jag skvattram och smörblommor längs  ”Tidernas väg”.

Människans dagar är som gräset:
hon spirar som blomman på marken,
så sveper vinden fram, och den är borta,
platsen där den stod är tom.
Men evigt varar Herrens nåd
mot dem som fruktar honom.

Psaltaren 103, vers 15-17

 .

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

5 tankar om “Att sitta ute

 1. Tänkte bara poppa in lite snabbt och tacka för ännu ett litet visdomsord, som jag direkt fastnar för! Men nu blev jag visst sittande här… Det är härligt att komma till en blog, där man känner igen sig i så mycket!

  Appropå(stavas det så??) din kommentar. Jag gillar också listor mycket och hoppas inte sambon blir alltför stressad av dem, men det tror jag inte… Han blir inte stressad….

  Hoppas det går bra att jag snor något av dina ord till någon bonad eller tavla eller så, nån gång när jag har lite mer tid att göra en…

  Altl gott! Malin

  Gilla

  • Hej Malin!
   Trevligt att du gillar visdomsord. Dikter och sådana ger mig mycket glädje och tankar. Brodera på bara. En bonad med visdomsord var ett bra uppslag.

   Gilla

 2. Så fin! Det är nåt helt annat med gamla trädgårdsmöbler. Både formen och känslan.

  Gilla

 3. For en flott blogg jeg fant her :) Hit kommer jeg til å komme på besøk flere ganger. Du bor i et paradis!

  Gilla

  • Farmors idyll! Tack för påhälsning. Universumet är centrum i ett miniparadis där det även finns gråa moln ibland. Så somrigt det var på din blogg med Taubevisor!

   Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.