Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Move on

Lämna en kommentar

Det här är något enkelt och urtjusigt som jag vill visa. Hade jag någon plats och behov av en sådan skjutdörr skulle jag inte tveka en sekund att använda mina vänners idé.

De här bilderna tog jag förra juni då jag fick veta att en flytt förestod. Här har P&M bott sen 80-talets mitt. Huset mitt i den lilla stadens äldsta delar köpte de av kommunen för 1 kr med papper på att de skulle renovera det varsamt, vilket de gjort. Här på innergården finns bostadshusets entré (bakom fotografens dvs. min rygg), ett nytt garage (till vänster) samt förråd med den vackra skjutdörren av faluröda spjälor.  Till höger den grönskande gården med hängask och uteplats.

 Att ”skjutdörrens” spjälor är grupperade två och två gör det hela extra intressant. En avgränsning behöver inte vara tät – här stannar ögat vid spjälorna och prylarna bakom sticker inte i ögonen. Normalt går det att dra för hela öppningen eftersom en Bentley i vanliga fall inte ska stå här. Den är ju för lång.

Kolla även taket av plåtar som spikats på rafter. En härligt djup vågning bildas. Specialgjort skyddstak för det här utrymmet som ansluter till grannens höga uthus. Och tidigare har jag skrivit om husets speciella innanfönster.

.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.