Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Vårdusch

2 kommentarer

Våren har kommit över oss som en fräsch dusch. Allt har gått fort, kanske för att vi var borta från Universumet över Kristi Himmelsfärdsdag. Strutbräken som vi flyttat till ekbacken verkar trivas och ringlar sina toppar, lilla ljuvliga ekbräken har redan slagit ut, stensöta och örnbräken är på väg. Alla kommer åter även i år. Gissa om jag är glad, MrsUniversum som försöker ha en ”naturlig trädgård” uppe på ekbacken.

Lärkträden är goa mjukisgröna, daggkåpan morgonvacker och den kaukasiska förgätmigejen blommar nu. Men den sprider sig inte. Igår grävde jag om kryddlandet. Fångade upp den romerska malörten, liten och grågrönsnygg, som hade spridit sig ohämmat utan lov (trots att den satt i en begränsande plastkruka).

En av dessa mossiga stenar att tycka om!

I en miniskreva dyker några getrams upp. Snart står de i blom med sina böjda stänglar.

Vårkvällen igår var härlig. Göken har en bråd tid. I mörkret hörs tofsviporna och näktergalen! Promenaden mellan tvättstuga och bostadshus är angenäm.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

2 tankar om “Vårdusch

  1. Ja länge leve nässlorna!!! För oss stadsbor är dom ett utmaärkt sätt att producera egen trädgårdsnäring. Är glad över min rugge. Är ännu gladare nu när jag insett hur god soppan är. Ha en fin fin dag/Gela

    Gilla

  2. Gela, jag blev glad över ditt inlägg om nässlor. Och som sagt – här i Universumet, den f d bondgården, ska nässlorna inte utrotas alls!
    Trevlig och god vår på dej!

    Gilla