Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Vårhelg

2 kommentarer

Jomen, det här var en härlig påskhelg. Färdigt murarjobb, ledig långfredag (jag blev ”långlate”) färdigstädat på påsklördag (jag blev inte ”påskalosk”), sen liten vårbjudning i köket på söndag. Salen lär dröja innan vi kan ha kalas i och det är för kallt att sitta på magasinet.

Lärkan kom på skärtorsdag, den 1 april! Tofsvipan har varit här i två veckor redan. Halvan hörde bofinken igår, koltrasten drillar… Det är vår men än har inga blåsippor skådats. Vi har satt ut trädgårdsbänken vid husgaveln och invigt den.

Idag, annandag påsk, snöade det på förmiddagen. Vi var bjudna på god middag och sen blev det en gemensam biltur ut i landskapet och en promenad på moränåsen där backsippor kommer att blomma inom en inte alltför avlägsen framtid. Det här är en skön årstid!!!

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

2 tankar om “Vårhelg

  1. Åh vad avis jag blev på lärkan! Jag ser den sällan nu för tiden, vi har inte några fält i närheten så det är inte så konstigt. Annat var det när jag bodde i Skåne. En sädesärla såg jag däremot häromdagen.

    Gilla

    • Ahh, sädessärlan låter vänta på sig här! Den syns så väl jämfört med lärkan och brukar trippa så gulligt på grusvägen. Våren är toppen!

      Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.