Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Äggaskåp

1 kommentar

Det här skåpet av Jonas Bohlin köpte jag redan 1988 utan att veta var det skulle passa. Det förvarades nerpackat i garderoben. Så flyttade jag till Universumet. Efter några år renoverade vi hönshuset som blev ”mitt” hus här på gården. Jag kände snart att skåpet med gröna kartongdörrar och sågade hyllor av ask skulle upp här på den röda väggen. Sagt och gjort.

Men vad skulle det fyllas med????????  Jag testade olika men allt blev plottrigt. Att ställa in en flaska med nubbeglas som ryms här, kändes för fantasilöst. En dag kom Halvan farande med något i handen och sa att detta måste jag ta hand om – det hade funnits i hönshuset då det var fullt med höns. Han visade upp tre porslinsägg, sådana som lades i redet till värpsjuka höns  för att de skulle ligga kvar och ruva sina äkta ägg. Allt föll på plats – äggskåp skulle det bli förstås. Förutom porslinsäggen tog jag äggskal och arrangerade. Vad passar bättre i ett f.d. hönshus än ägg???

Det här är ett skåp endast till ”lyst” som jag gläntar på ibland.

GLAD PÅSK!

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

En tanke på “Äggaskåp

  1. Vilket underbart skåp med härligt innehåll du har…. kikar in för att önska Dig en Glad Påsk där i ditt Universum… Kram Annika

    Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.