Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Earth hour

3 kommentarer

Jodå, även i år kommer vi att släcka all elektrisk belysning här i vårt Universum idag lördag den 27 mars klockan 20.30 – 21.30.

Vill vi elda kan vi göra det i köksspisen och/eller i kakelugnen, det räcker ju. I år är även kommunen med i den här timmen, undrar om de släcker ner något eller håller sig till poesifest? Det vore häftigt med en timmes släckta gatlyktor men det är kanske inte troligt. Här kommer vi att njuta av mörkret, tända stearinljus och oljelampan. Kanske tar vi en promenad under stjärnhimlen om vädret är klart.

Bild från NASA, Defense meteorological satellite program. ”Lightpollution”.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

3 tankar om “Earth hour

 1. Tack för påminnelsen om att släcka belysningen i kväll och lycka till med kamin och skorstensbestyren :-)

  Gilla

 2. Ahh. Vi har gjort det alla år innan men iår glömde jag. Jag som tycker det är så mysigt att släcka alla lampor och få helt tyst i huset förutom själva gesten för vår miljö. Å andra sidan är det rätt mörkt här ute ändå och vi har bara de nödvändigaste lamporna tända…//Sophie

  http://www.ekenasgard.wordpress.com

  Gilla

 3. Det var härligt att släcka ner. Och roligt att gå ut och upptäcka att några fler än vi släckte lamporna, och känna en viss värdegemenskap. Jag har inget emot mörker ute… ”ljusnedsmutsning” dyker upp i alla möjliga former.

  Gilla