Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Efterlängtade snödrivor

2 kommentarer

Vilken härlig dag efter ett rejält snöfall med blåst! Vi är insnöade!!! Ännu klockan 21  på söndagkvällen har vi inte fått plogat.

Igårkväll var vi borta hos vänner. Vi plumsade i täckbyxor, kängor, strumpor, jackor, koftor, mössor, halsdukar, vantar med fylld ryggsäck de 350 metrarna till den större vägen där vi blev hämtade. Drivorna gick  på flera ställen högt över knäna. När vi plumsade hem halv 2 på natten var snödrivorna än högre. Och snön föll och blåsten ven.

Imorse soligt vinterväder. Snön låg som vågor på fälten, precis som om Mälarens vågor fortsatte in över land. Dörren till matkällaren var insnöad. Intill tvättstugans vägg har vindvirvlarna gjort att snödrivan inte var alltför hög men 80 cm från väggen reser den sig 1. 50 över marken. Just som isolering över kryddlandet.

Några av dagens ljusa timmar har gått åt till att skotta gångar, nästan som skyttegravar…

”Isskulpturen” som är på gång längs vägkanten är delvis översnöad. En rejäl driva sträcker sig över vägen. Där gjorde MrsUniversum en snöängel. Så här underbart vinterväder trodde jag väl aldrig att det någonsin skulle bli här nere i mellansverige. Det här är ju lika bra som barndomens vintrar. Jippie!

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

2 tankar om “Efterlängtade snödrivor

  1. Oj vad mycket snö ni har fått. Och jag håller med om att det är så vackert och fint överallt. Och det är ganska trevligt. Vi har inte lika mycket nere hos oss i Skåne men det ligger en 60 cm iallafall. Det har ju snöat betydligt mer men det sjunker ju ihop. Speciellt natten till lördagen snöade det blöt tung snö som var jobbig att bli av med. Men nu när gångarna är skottade igen och vägen farbar så är det skönt. Nackdelen är väl att vi inte kommer någonstans med renoveringen för det är så mycket snö överallt. //Sophie

    http://www.ekenasgard.wordpress.com

    Gilla

  2. Ja snö har vi så det räcker…:) man kan pulsa rejält…. o du en mosvagga är en träställnig med ett nät i botten…. en pinne med rullar på som man gnuggar över äpplena med så moset pressas ner genom nätet i en bunke….hoppas du förstod…:) kanske kommer den på bild…:) Kram Annika

    Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.