Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Midvintersolståndet

Denna årets kortaste dag tog jag senare lunch än vanligt. Därpå begav jag mig ut för att föreviga den lilla staden intill mej. Det var i senaste laget, solens strålar nådde bara trädtoppar, kyrktorn och övre delen på andra högre byggnader. Snön lyste upp alltihopa förstås. Under julhelgen ska jag ta mig tid att visa några av bilderna från ”min lilla stad”  här. Stan är riktigt pittoresk på sina håll må jag säga!

Hemkommen tog jag ett foto på ”Halvans”  ljusgran. Den åker upp varje advent och på långt håll är den rätt okej.  Det är den enda elektriska belysning för prydnad vi har utomhus till jul. För övrigt har vi några vägghängda glober varav tre tänds inifrån bostadshuset, de andra två separat utifrån. Alla kan inte heller ses samtidigt – vi gillar ju mörker här i Universumet.

I januari börjar vi argumentera hur länge julen varar. MrsUniversum vill ha ner ljusgranen i januari, hennes äkta hälft kör gärna låt-gå-principen och låter den stå februari ut. Nä fy, då är man ju less på julen sen länge…

Sommarens gethage syns som ett dunkel  i bakgrunden.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

Kommentarer är stängda.