Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Snö snö snö snö snö – äntligen!

3 kommentarer

 

Snöööööööönnnnn är här! Jag är glad. Glad som ett  barn. Tossigt glad. Väldigt glad. Jag bryr mig inte om att den kan försvinna ganska snabbt. När det gäller snö lever jag i nuet. Snön är här – jag är glad!!!!

ANDETAG
Det snöar på mitt tak
och på träden.
Väggen och trädgården
är vita,
stigen svart och huset
har störtat samman
utan ett ljud.
Det snöar.

Pierre Reverdy, 1889 – 1960

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt.

3 tankar om “Snö snö snö snö snö – äntligen!

 1. Avundsjuk blir jag… fast glad för er skull. Vi har också fått snö idag men den håller redan på att töa bort. Hoppas det fryser lite inatt och kommer mer som de lovade på vädret. //Sophie

  Gilla

 2. Också Värmland har blivit välsignat med ett rejält snötäcke! Var på länsmuseet och hörde ett föredrag om våra uthus och dess betydelse för kulturlandskapet. Och om vilka nya funktioner de kan få (istället för ATT FÖRFALLA) Ditt ”hönshus” är väl ett strålande exempel. Vad snyggt gjort! Kul m slamfärg inne, och den allra snyggaste Norrgavelstolen har ni. Gillar också din adventsstjärna som jag också gillat länge. God Jul i Ert universum! MVH Värmländska Mitt Egnahem

  Gilla

 3. Sophie!
  Jag passar som skrivet på att njuta nu när snön är här. Den är kall och fin även dagen efter (idag onsdag) och dessutom kommer solen fram emellanåt. Kan inte bli bättre just nu… Ingen vet om den ligger kvar till jul. Hoppas ni framöver får snö så Anton kan hoppa i den och göra en snögubbe!

  Mitt egnahem!
  Här är snötäcket 10-12 cm, gissar att Värmland har lite mer. Njuuut!
  Jättebra att länsmuseet ordnar en så intressant föreläsning. Mera sånt kan man önska sig runt om i landet!!!
  Det som är trevligt med Universumets gamla hönshus är att där valde vi att inte följa sekelskiftesstämning som i bostadshuset. Väggar och tak har förstås cirkelsågade bräder och är vitmålade som förr (utom röda väggen). Men för övrigt så är vi friare och valde second hand, ikea och nyproducerat. Norrgavels länsstol är skön att sitta i, detsamma tycker våran katt.

  Gilla