Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Julbak

2 kommentarer

Idag har det bakats tunnbröd inför julen. Vi var några baksugna kvinnor som träffades hos Cissi utanför Arboga som har bakugn och utrymme. Solen kom fram idag, gräset var frostigt och ett stillsamt snöfall började på eftermiddagen och fortsatte framåt kvällen. Kan det bli bättre?

Cissi hade förberett tre olika degar: ett julbröd, ett kumminbröd och ett mjukt tunnbröd. Vi kavlade, kruskavlade, skjutsade in i ugnen, tog ut de färdiggräddade kakorna allt eftersom, lät dem svalna, hängde upp dem tills vi i slutet av dagen paketerade dem i papperspåsar – och mjukkakorna i plastpåsar. Vi turades om så alla hade gjort samtliga moment innan dagen var över.

Mellanmål var äppeldricka med kakornas mitthål nygräddade med smör samt Annikas väldigt goda saffransskorpor. Någon skumtomte slank väl också ner.

Julbaket avslutades med en lugn stund i den vackra salen med levande ljus och kakelugnsbrasa.  Sedan middag i förmaket. Måltiden bestod av pizzor bakade i ugnens eftervärme. Godsakerna som låg på hade systrarna F. ordnat. Detta var gott, gott, gott och alltihopa avslutades med kaffe och kaka i salen.

Det var en mycket nöjd MrsUniversum som körde hem på snöiga vägar med julens tunnbröd väl förpackat.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

2 tankar om “Julbak

  1. Det var ett riktgt ordentligt julbak.

    Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.