Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Gjort

Lämna en kommentar

Jag har sorterat taktegel klart i helgen eftersom plusgrader möjliggjorde det hela. Det fanns två huvudtyper tvåkupigt vingtegel bland det vi fick ifjol – strängpressat och formgjutet. Vissa tegel har hål för fastspikning i nock eller vindskiva. Allt sorterat för sig. Med stålborste tog jag bort lav som frigjort sig från tegelytan men inte de lavrosor som sitter fint.  (Klicka på bilden så syns en formgjuten tvåkupig takpanna.)

Har också gjort två arrangemang med mossor och lavar från skogen, mmmmmm… så kul med minilandskap. På söndag var det dessutom julskyltning i lilla stan. En vänlig och omärkvärdig tilldragelse.

Julkaktusen har nästan blommat över och då först tar jag en (oskarp) bild av filten och kaktusblommorna som har samma färg. Kaktusen brukar vara i salen men där pågår jobb så då får den stå i sovrummet på den grönmålade kistan av pärlspont som Universumets tidigare invånare David tillverkat. Filten är köpt second hand och Halvan har vikt ihop den så att endast den rosa delen syns. Den är i sin helhet blå och rosa med rutor av de två färgerna blandade. Jättefint köp för 25 kronor.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.