Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Advent

Lämna en kommentar

Det känns trevligt med advent och den stämning som så lätt skapas. Här har vi nystädat hus, levande ljus och bland annat adventsstjärnan av näver som Halvan fick för många år sen. Den hann sättas upp i köksfönstret lagom till gårdagens glöggbjudning. Bilden togs ifjol då marken var täckt av snö, idag har det varit disigt och inget vidare fotoväder. Glödlampan, här en 15 w med E14 sockel, skapar lagom stämningsljus.

Då lämpligt fototillfälle ges planerar jag att ta bilder i det likaledes nystädade ”hönshuset” där min favoritstjärna nu är uppsatt.

I eftermiddag påbörjade jag finsorteringen av taktegel till nya uthuset. Där kommer vi att lägga tvåkupigt strängpressat lertegel som vi fick samtidigt som vi plockade ner det enkupiga teglet som vi så generöst fick förra sommaren. Det finns två sorter och dessutom har några spikhål för läggning på nock eller över vindskiva.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.