Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Äppelträdet som föll

Lämna en kommentar

Jag berättade i september om Universumets ena gamla äppelträd som plötsligt bara hade fallit omkull. Gul Richard heter sorten. Här kommer en kort uppföljning.

Här syns det fallna äppelträdet intill schersminbusken som klarade sig oskadd. MrsUniversum gillar inte rådjuren som kommer in på gården och käkar, särkilt nattetid. Men i ett sammanhang vill jag ändå tycka att de gör nytta – schersminbusken hålls rund, jämn och lagom hög utan att blomningen tar skada.

Vi plockade och tog hand om äpplena direkt efter att trädet fallit. Rådjuren har sen ätit av bladen så långt de nått. Äppelträdet ligger där det ligger, bladen har gulnat – inte torkat och blivit bruna. Det börjar bli dags att kratta löv här nu då både äppelträd, almar och ekar tappat sina blad och då dyker frågan upp om trädet ska bort eller inte. Men vi bestämde förra veckan att trädet får ligga kvar över vintern för att se om någon gren skjuter skott till våren . Om det grönskar ska MrsUniversum för första gången i sitt liv pröva att ta ympkvistar och ympa in i ett annat äppelträd. Det ska bli lite spännande att se om och hur det går. I våran trädbeskärningsbok finns bra beskrivning hur man teoretiskt går till väga. Ny rapport kommer nog till våren.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.