Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Flugsmälla

4 kommentarer

Jamen, så trevligt.

Jag har vunnit en helt nygjord flugsmälla av gammal modell genom att svara rätt på en fråga hos Mitt gamla hus. Jätteglatt! Första gången jag såg smällan var i det här inlägget där den bara hänger som prydnad och är vacker!

Vill passa på att visa den typ av flugdödare jag är uppväxt med. Flugorna fångas och dödas med hjälp av FLUGHÅV. Man smyger sig på, håller skaftet med ena handen och tyget en bit ner med den andra. Sen gör man en snabb framstöt från flugans nersida och för håvens överdel med illfart uppåt samtidigt som man släpper håvens tyg. Flugan ”åker” ner i struten där den surrar vidare. Snabbt stänger man till håven med hjälp av den nu fria handen. Därefter dängs nederdelen i en stolskant, dörrkant eller annat hårt. Flugan är död! Den här har jag fört med mej till Universumet men här hör den ursprungligen inte hemma. Jag har övat sen barnsben och klarar det bra – min ”Halva” har försökt lära sig men det är inte helt lätt. Alltså: en flugsmälla behövs verkligen här i Universumet!!!

På en bambustav är en ståltrådsring fästad i ena änden och obs! en vacker rödmålad träkula i den andra. Runt ståltråden är en tunn bomullsstrut ihopsydd och fästad. Voila! Bilden till höger försöker visa fattningen inför själva flugfångandet men det var inte lätt då ena handen krävdes för kameraklickandet!

En tävling bland byggnadsvårdsbloggare uppskattade jag. Astrid med ”Mitt gamla hus” var den första vad jag vet som ordnat tävling sen jag började blogga. Tack för det!  Tävlingar pågår som jag förstått det i mängd, men då bland inredningsbloggarna.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 tankar om “Flugsmälla

 1. Grattis till vinsten. Jag tycker det var extra roligt att man i tävlingen skulle kunna något för att vinna. Att det inte ”bara” var utlottning! Jag har funderat på att ha nån själv men ofta blir det så många kommentarer bara för att man lottar ut något och inte för att de vanligtvis läser bloggen. Det tycker jag är trist. Jag värderar mina kommentarer högt men vill inte ha många utan hellre med innehåll!! :-D //Sophie

  http://www.ekenasgard.wordpress.com

  Gilla

  • Jo, det instämmer jag helt i. Innehållsoptimering är viktigare än besöksoptimering kan jag också tycka, både i blogg och kommentarer.
   Jag tycker också att Mitt gamla hus har gjort en god insats för det är en del pyssel med att ordna en tävling. Är osäker på om jag skulle orka med det själv! Men tävla var kul – och att vinna en handgjord exklusiv flugsmälla var ännu roligare!!!

   Gilla

 2. Hejsan!
  Skrattade lite för mig själv när jag läste om flughåven! Jag har faktiskt aldrig sett en sådan. Förstår att det krävs teknik och kanske lite övande innan man klarar av de snabbaste flugorna.
  Ja det är mycket utlottningar på inredningsbloggarna, ofta är det ett sätt att göra reklam för sin egen butik eller webbhandel. Att det är så många utlottningar gör bara att man blir less och då har ju idén med det hela försvunnit.

  Ha en fin kväll!

  Gilla

 3. Jaa, Secret Garden, de flugor som fångas i den håven blir chockade – men chocken blir kort och döden snar! Fördelen är att det inte blir en blöt fläck där de dödades.

  Jag förstår detta med tävlingar och utlottningar är till för marknadsföringen av blogg eller butik. Ju fler besökare desto mer pengar får man in om man tillåter reklam på bloggen dessutom. Men jag kan gillar tävlingar då hjärnan får fundera lite extra (gärna etnologisk inriktning på frågan) och då priset är mer än en dekorationstingest. I fallet med flugsmällan var vinsten inte heller klar då tävlingen började.

  Ha det bra själv, i ditt fina hus!

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.