Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Snickerierna

Lämna en kommentar

Anledningen till att vi inte endast tapetserar om i salen är de lager av skivor som gjorde att snickerierna blev inbyggda/”infällda” i väggen, de frigjorde sig inte som brukligt. Det såg inte bra ut!  På dörren till kammaren gick skivan t.o.m. längre ut än fodret och en lodrät list hade lagts till för att täcka skarven, bilden t.v.

 

Fönsterfodren var även de insjunkna i väggen.  Allt det här kunde döljas bakom gardiner och draperier men i längden vill vi inte ha det så.

För flera år sen fördjupade vi fönsterbrädan genom ett tillägg som syns här ovanför på högra bilden.  Man kan även se, åtminstone i högre upplösning, att den jugendgröna snickerifärgen kommer fram under den tixotropa vita tjockfärgen. Den fanns således kvar synlig till 1982.

Socklar och fodersockel har Halvan försiktigt tagit bort. De finns i säkert förvar liksom taklisten. Resvirket syns nedanför fodret, där fodersockeln suttit. Bakom den understa skivan har vi sett att det finns lerklining.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.